Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ALOHA!

Ultima editie pe anul 2020 din Croatia s-a derulat din 22 septembrie si a fost cea mai lunga editie ca numar de zile. De ce? Citeste articolul complet! 🙂

Pe 22 septembrie am pornit de la Cluj-Napoca via Oradea inspre Medulin, Croatia, cu un grup majoritar de reprezentante ale sexului frumos. Nu a fost ușor pentru noi dar am făcut față! 🙂

O dată ajunși la locul cu pricina ne-am încărcat cu energia mării și frumusețea complexului Kazela, ne-am răsfățat cu preparatele tradiționale la o terasă de pe plajă unde vocea mării se auzea mai intens ca oricând. 

În ziua 2 ne-am apucat de dimineață bună de treabă că doar cu așa ajutoare și 4 mâini la o pompă manuală nimic nu ne mai stă în cale.

În câteva zeci de minute eram departe de țărm bucurându-ne de marea turcoaz, norii proeminenți și insulele care ne făceau cu mâna de la depărtare. O experiență prea faină să nu-ți dorești să revii de fiecare dată cu un mai mare entuziasm!

Și pentru că vibe-ul era plăcut iar entuziasmul pe măsură, ne-am luat  avânt spre minunata insulă Bodulas, un petic de piatră sub forma unei embleme la doar câțiva kilometri de țărm

Chiar dacă pandemia a privat insula de turiști în acest final de sezon, noi am rămas fideli și ne-am reîntors aici pentru a ne bucura de libertatea și profunzimea pe care ți-o oferă feeling-ul unei insule pustii, fără vegetație de mari dimensiuni, unde singura activitate din luna septembrie o au cei doi tauri care își duc veacul aici și pescărușii.

Era 23 septembrie, extra sezon, dar când vrei să explorezi cu adevărat marea pe SUP în liniște, luna aceasta este cel mai bun moment și o bună oportunitate de a intra în sezonul rece cu multă energie pozitivă.

La revenirea de pe insulă am continuat ziua cu un pahar în cinstea Ioanei direct pe plajă, iar seara am petrecut-o la restaurantul care avea să ne răsfețe în serile următoare.

Următoarea zi am inceput-o cu o panoramă inedită, plină de culoare, farmec și confirmarea că vom avea parte de încă o zi minunată!

Imbrățișați de soare după o seară ploaioasă, am încălecat pe SUP-uri și am pornit către minunăția Medulinului, Insula Levan, un loc cu plaje de nisip și peisaje pline de viață, numai bun pentru a ne pune la treabă imaginația pentru o sesiune de fotografii inedite. 

Și pentru ca povestea să fie completă, din detaliile acestei zile nu putea lipsi momentul culinar al serii unde își făcea aparitia bucătarul restaurantului Vagabundo cu fel și fel de opere culinare.

În ziua 4 vântul și valurile s-au întețit iar un traseu până la capul Kamenjak pe stand up paddle era imposibil. Dar pentru că nu puteam pleca din zonă fără să vizităm Peninsula Premantura, ne-am urcat în VAN și în nici 30 de minute revedeam cel mai sudic punct al Peninsulei Istria, restaurantul Safari și locurile inedite din zonă unde îți poți petrece câteva ore bune fără să te plictisești.

Am vizitat și Rovinj-ul, un orășel de 14.000 locuitori desprins din coasta Veneției, cu o arhitectură colorată în stil venețian, renascentist sau gotic și cu dispunerea clădirilor în bătaia mării. Dacă ajungi în Rovinj, nu uita să vizitezi zona centrală cu străzi înguste, terase, piețe, biserica sf. Euphemia și noul port ACI Marina Rovinj.

Așa cum ne place să o facem de fiecare dată, dacă vremea nu ne permite să explorăm zona pe stand up paddle, încercăm să menținem zâmbetul pe fețele participanților prin alte activități. Așa s-a întâmplat și în ziua 6, când am vizitat orașul PULA și stațiunea Fazana!

Ce faci însă când socoteala de acasă nu se potrivește cu vremea din Croația iar soarele revine în forță și valurile scad în intensitate chiar înainte de plecare?!

Răspunsul e simplu, nu te pregătești de plecare ci mai prelungești șederea cu încă o zi! 🙂 

Așa am închis sezonul de Stand Up Paddle în Croația, cu un ultim traseu spre insula Levan, multă voie bună și o seară de Karaoke de povestit nepoților! 

Până la următorul sezon am spus BYE BYE Croației plini de entuziasm și recunoscători pentru un sezon de cum nu ne-am fi imaginat la început de an! 

Video-ul OFICIAL cu experiența ediției 3 îl poți viziona mai jos!

Nu uita să te înscrii din timp la evenimentele următoare! 🙂