Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

După cererea mare pe care am avut-o înainte de organizarea primei ediții SUPer Experience Croatia 2020, ne-am întors în Balcani cu un alt grup, asta după doar o săptămână de la revenire. Nimic nu e mai frumos și motivant pentru noi ca organizatori decât satisfacția pe care o avem atunci când grupul este mulțumit și oameni noi ajung să ni se alăture în noile experiențe.

De data aceasta casa noastră pentru cele 8 zile a fost Campingul Kazela, un loc perfect pentru activități sportive de grup, cu veverițe năzdrăvane și păsărele, situat la câțiva metri de mare. 

 

După un drum de aproximativ 10 ore, ne-am încărcat bateriile cu preparatul nostru preferat, cevapcici și un moment de recunoaștere al frumosului complex Kazela.

Am deschis ziua 2 cu o introducere în tainele SUP-ului de la ”munca de jos”, prin umflarea manuală a plăcilor, un moment numai bun pentru încălzire, cine a umflat un SUP știe despre ce vorbim 🙂
După ce dai la pompă câteva minute la foc automat, nu e nimic mai frumos decât să-l privești pe altul cum îți ia locul. 🙂  

Pentru că o parte dintre participanți nu mai avuseră niciodată contact cu acest sport, am continuat cu un training unde am explicat cele mai importante tehnici iar mai apoi i-am asistat practic direct pe apă! 

După un prânz excelent am decis să le facem o vizită prietenilor noștri de pe insula Bodulas, însă din cauza perioadei nu tocmai prielnice din punct de vedere al numărului de turiști, terasa lui Massimo era deja pregătită pentru sezonul rece.

 

Și pentru că nimic nu se întâmplă fără motiv, traseul la insula Bodulas a fost încununat de un apus SUPerb cu care ne-am delectat minute bune! 

Seara ne-am petrecut-o la unul dintre cele mai bune restaurante din Medulin, Salt & Pepper.

În ziua 3 ne-am îndreptat către Levan, insula cu cele mai multe restaurante și terase din zonă. Aici am regăsit peisaje desprinse din povești, pietre albe, apă limpede, practic un loc perfect pentru a-ți petrece ziua departe de agitația plajelor suprapopulate.

Și ca să vă faceți o idee mai de ansamblu cu insula Levan am pregătit mai jos un video.

Bineințeles că printre cocktailurile răcoritoare de pe insulă, n-au lipsit sesiunile de snorkeling sau săriturile în apă.

Următoarea zi am dedicat-o traseului cu bicicletele. De această dată am înfruntat caldura și ariditatea  străbătând complet Peninsula Premantura până la Capul Kamenjak.

Am făcut o vizită și restaurantului Safari, unde ne-am bucurat de gustul unic al gyrosului nostru preferat cu sos & calamari. 

Nu am uitat nici de podul nostru preferat din Golful Gomila, minunăția care leagă Pomerul de Peninsula Premantura.

Am continuat ziua pe biciclete și la apusul serii eram în portul Medulin după un traseu de peste 35 de km. Aici ne-am răsfățat cu o pizza pe vatră de la Restaurantul Due Torri (Hotel Koral) 

Am ajuns târziu în camping cu tot cu biciclete. Cei de la http://rentabike.hr/ au revenit a doua zi să ridice bicicletele din camping, fără a fi nevoie să ne deplasăm cu ele la centrul lor de la marginea Medulinului, iar asta ne-a ajutat să salvăm mai mult timp pentru seara de Karaoke. 🙂

La cererea publicului a 5-a zi am dedicat-o celui mai celebru oraș din Croația, celebru pentru români 🙂 N-au lipsit vizitele la Colosseumul din Pula, Cetatea Pula sau zona pietonală centrală cu restaurante.

 

În ziua 6 am explorat insula cactușilor, Ceja, am luat prânzul pe singura terasă de pe insulă, după care am explorat pedestru țărmul acesteia. N-au lipsit săriturile de pe ponton, snorkelingul și scufundările, activitate unde Ștefan ne-a arătat aptitudinile de scafandru recuperând o pereche de ochelari de la peste 5 metri adâncime.

Cât timp ne bucuram noi de insula Ceja, o parte din grup a ales un moment de odihnă la frumoasa piscină cu vedere spre mare! 

Am încheiat seara împreună, bucurându-ne de o caracatiță delicioasă și un cheesecake cum numai la restaurantul Salt & Pepper găsești, un MUST dacă ajungi în Medulin! 

Pentru că era greu să plecăm fără să ne luăm rămas bun, în ultima zi plină am revenit pe insula Levan unde ne-am încărcat cu un Cuba Libre rece. 

La întoarcere, după o oră de lectură am sărbătorit românește prietenia creată în cele 7 zile și am încins cărbunii pentru un barbeque și multă voie bună în preajma mării! 

Și chiar dacă ultima zi era dedicată drumului spre casă, surpriza a venit la oprirea din Oradea unde am fost întâmpinați de prieteni vechi cu dor de SUP, în compania cărora ne-am bucurat de masă în frumoasa Piață a Unirii!

Așa a fost în ediția 2 SUPer Experience Croația 2020! 

Înscrie-te și tu la evenimentele noastre viitoare, cunoaște oameni faini și bucură-te de SUP în locuri inedite!

Video-ul OFICIAL al excursiei îl regăsești mai jos!

Aloha! 🙂 

Leave a Comment